Knedle sa šljivama

Knedle sa šljivama Kako je sezona šljiva u kasno ljeto, ranu jesen, ne možemo a da se ne sjetimo knedli i mogućnosti da imamo slatki ručak. Knedle sa šljivama obožavaju svi, i teško je stati na dvije, tri, obično to bude puno više. A dobra je stvar što ih možemo i zamrznuti i kada ih […]

Knedle sa šljivama

Kako je sezona šljiva u kasno ljeto, ranu jesen, ne možemo a da se ne sjetimo knedli i mogućnosti da imamo slatki ručak. Knedle sa šljivama obožavaju svi, i teško je stati na dvije, tri, obično to bude puno više.

A dobra je stvar što ih možemo i zamrznuti i kada ih se poželimo samo ih skuhamo, pripremimo krušne mrvice na tavici s maslacem, i uživamo. A cimet daje poseban doživljaj i okuse, i nikako ga nemojte zaboraviti.

Brza priprema knedli

Nakon što se krumpir skuhao u slanoj vodi, ogulimo ga i dobro zgnječimo. Dodamo maslac i pustimo da se ohladi. Kada se ohladio dodamo jaja, i postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo glatko tijesto.

Otprilike na svakih pola kg krumpira dodamo žlicu ulja ili maslaca, 1 jaje i oko 20 dkg brašna. Za to vrijeme šljive operemo, izvadimo im koštice, i ako nisu jako slatke stavimo unutra malo šećera i cimeta, ali najčešće budu dovoljno slatke tako da ih nije potrebno više šećeriti.

Na površinu posipanu brašnom stavimo tijesto i razvučemo  na debljinu oko 1 cm i izrežemo na veće kvadrate kako bi mogli zamotati šljivu, a ako su malo veće slobodno tijesto razrežite na veće komade. Lagano praveći okruglice stavljamo vodu da prokuha i kuhamo nekih 15-ak minuta dok ne isplivaju na površinu.

Slatki ručak

U tavu na rastopljeni  maslac stave se krušne mrvice i miješa dok ne dobijemo lijepu zlaćanu boju. Pri posluživanju preliti ih mrvicama, malo šećera i po želji cimeta. I poželjet ćete ih raditi svaki dan!

Na vama je da odlučite hoćete li stati na trećoj ili petoj, mi moramo priznati, nismo baš neki karakter kad se o knedlama radi! Jer zašto bi ručak trebao biti slan kad može biti tako sladak?

Tagged knedle sa šljivama, slatko, šljive, kasno ljeto, slatki ručak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.